Outgaarden ligt op de taalgrens en op de zuidergrens van het prachtige Hageland, de zo goed als ongerepte natuurstreek ten oosten van Leuven. Kleurrijke fruitboomgaarden wisselen er af met uitgestrekte en glooiende landschappen, eeuwenoude hoeves zorgen voor een romantisch karakter. De beste manier om dit alles te ontdekken, zijn de talrijke wandel- en fietsroutes die Toerisme Vlaanderen voor deze regio in kaart bracht. l’Epicurie stelt zelf fietsen ter beschikking.

 

Hoegaarden is ook het witbier, een bezoek aan de brouwerij leert u alles over de geschiedenis en het productieproces. Kuier door de Tuinen van Hoegaarden en laat u inspireren door de thematische aanplantingen. Geniet van de rust op het terras van het aangrenzende Kapittelhuis.

 

Het Nieuwhuys, op de weg naar Hoegaarden, is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, onder- gebracht in het oudste huis van Hoegaarden. Er heerst een warme sfeer en de beperkte kaart is aangenaam verfijnd. Probeer zeker Alpaïde, het bier dat de eigenaars in de kelder van het Nieuwhuys brouwen. Binnenkort verkopen ze hun tweede eigen bier: Rosdel.

 

Lees meer ...

album